prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj

Narodne knjižnice – stabilnost i održivi razvoj glavna je tema ovogodišnjega najvećeg domaćeg skupa narodnih knjižničara, Savjetovanja za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim savjetovanjem, koje se održava od 11. do 14. listopada 2023. godine u Studentskome centru Sveučilišta u Dubrovniku.

Tijekom triju dana održavanja Skupa bit će održano 55 izlaganja, deset promidžbenih knjižničarskih filmova, panel rasprave o zelenim knjižnicama i dvije radionice na temu dostupnosti fondova Europske unije u suorganizaciji EBLIDA-e (Europskoga ureda knjižničarskih, informacijskih i dokumentacijskih društva i ustanova) i AMPEU-a (Agencije za mobilnost i programe EU), uz sudjelovanje međunarodnih stručnjaka iz Irske, Italije, Slovenije i Velike Britanije i knjižničara iz cijele Hrvatske na temu uloge i vrijednosti narodnih knjižnica, njihova financiranja i održivoga razvoja.

Na skupu će se govoriti o prilikama i modelima financiranja održivih projekata knjižnica te knjižnicama kao partnerima održivoga razvoja kroz zelenu i digitalnu transformaciju, a bit će predstavljeni i primjeri dobre prakse domaćih knjižnica kao i knjižnica iz drugih europskih zemalja.

Skup će biti svečano otvoren u srijedu 11. listopada u 17 sati u Kongresnoj dvorani Studentskoga centra Sveučilišta u Dubrovniku, a u programu će sudjelovati predstavnici Dubrovačkih knjižnica, Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskoga knjižničarskog društva, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ovogodišnje 14. izdanje skupa organizira Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim knjižničarskim društvom, Dubrovačkim knjižnicama i Knjižničarskim društvom Dubrovnik te partnerima – Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Ljubljani, Savezom knjižničarskih društava Slovenije, Udrugom narodnih knjižnica Grosuplje i Deskom Kreativne Europe Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Sve pojedinosti o Skupu dostupne su na mrežnoj stranici http://sznk.nsk.hr.