prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sedmi Festival povijesti “Kliofest”

Sedmi Festival povijesti Kliofest započinje u virtualnom obliku 12. svibnja 2020. Ovogodišnji se Kliofest trebao održati polovicom svibnja u Zagrebu i diljem Hrvatske. Na rasporedu je trebao biti bogat program, nekoliko okruglih stolova, brojne promocije novih povijesnih knjiga, prikazivanje filmova i drugo.

Zbog epidemiološke situacije glavnina programa Kliofesta odgođena je za jesen, u nadi da će se stvari normalizirati u dovoljnoj mjeri da se takva manifestacija može održati. No organizatori pripremaju neke aktivnosti preko internetskih medija. Bit će tu razgovori među povjesničarima o temama koje nas trenutno najviše zaokupljaju, kratki osvrti na nove knjige, predavanja, predstavljanje projekata, intervjui, preporuke za čitanje stručne literature, kratki dokumentarni filmovi i sl. Uz hrvatske sudjelovat će i desetak stranih povjesničara.

Nakladnici povijesnih knjiga između 12. i 15. svibnja 2020. predstavit će svoja nova izdanja, među njima i neka koja još nisu promovirana pred publikom. Čitatelji će moći iskoristiti sajamske popuste za nabavu zanimljivih naslova tijekom tih nekoliko dana.

Sve će biti na youtube kanalu “Kliofest”, a na stranicama www.kliofest.org i www.historiografija.hr, kao i preko facebooka Kliofesta donosit će se obavijesti o svim aktivnosti tijekom virtualnog Festivala povijesti.