prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Školi u Drnju dodijeljena Europska nagrada za inovativno poučavanje

Učiteljica Osnovne škole Fran Kncelak Drnje Ana Tustonjić Dombaj sudjelovala je na European Innovative Teaching Award 2023 eventu koji se održao u Bruxellesu 24. i 25. studenoga 2023. godine.

Europska komisija je 2021. godine, u okviru Komunikacije o uspostavi europskog prostora obrazovanja do 2025. godine, utemeljila Europsku nagradu za inovativno poučavanje (“The European Innovative Teaching Award” – EITA). Koordinatorica Ana T. Dombaj

Specifični ciljevi Europske nagrade za inovativno poučavanje su proslaviti postignuća nastavnika i škola te učiniti njihov rad vidljivijim, utvrditi i promicati iznimne prakse poučavanja i učenja, poticati uzajamno učenje nastavnika i osoblja škole i isticati vrijednost programa Erasmus+ za europsku suradnju nastavnika.

Tijekom programskog razdoblja 2021. – 2027. svake se godine dodjeljuju do četiri nagrade po zemlji sudionici programa Erasmus+ 1, po jedna za svaku od sljedećih kategorija:  rani i predškolski odgoj i obrazovanje, osnovnoškolsko obrazovanje, srednjoškolsko obrazovanje i škole u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (strukovne škole). Ovogodišnja tema bila je “Obrazovanje i inovacija” i povezana je s Europskom godinom vještina. Istražuje uvođenje postojećih i novih tehnologija u suvremene obrazovne sustave. Škola je dobila nagradu u kategoriji osnovnoškolsko obrazovanje za svoj Erasmus+ projekt “SLAM – STEM Learnig Activities & Methods”.

Tijekom dva dana održane su radionice “Future-Ready Learning: Navigating Digital Education with a Focus on AI Initiatives and Resources, Next generation Erasmus+” i  “Innovation in education” na kojima su sudionici raspravljali o budućnosti obrazovanja. Vrhunac događanja bio je predstavljanje nagrađenih projekata te govor gđe Sophie Eriksson Waterschoot, direktorice za mlade, obrazovanje i Erasmus+.