prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Školska godina u novim uvjetima

Učenici osnovnih škola Grada Velike Gorice svake subote emitiraju emisiju Zvonjalica City radija koja prati razne aktualne školske teme za djecu i mlade, ankete i info break. Kako je započela školska godina u novim uvjetima, koji su izazovi i doznajte u radijskoj emisiji Zvonjalica kojoj su domaćini bili učenici 2.a razreda Osnovne škole Nikole Hribara.

U subotu, 12. rujna 2020. godine, autori i domaćini Zvonjalice bili su učenici 2. a razreda Osnovne škole Nikole Hribara, Anea Miloš i Dominik Cvetnić. Tema emisije bila je početak neizvjesne školske godine i izazovi koje donosi pridržavanje propisanih epidemioloških mjera uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Učenici drugog razreda su u emisiji ugostili ravnatelja škole Stjepana Maravića, učiteljicu Vesnu Stipić i predstavnicu roditelja, Anitu Miloš.

Kako je prvi izazovni tjedan nastave bio iza njih, svi su iz svoje pozicije iznijeli prve dojmove i razmišljanja o radu, boravku u školi, organizaciji nastave i prilagodbi novom normalnom stanju. Naglasak je stavljen na poštivanje epidemioloških mjera propisanih od HZJZ kao i uputa MZO. Glavne smjernice kojih se svi trebaju pridržavati, propisao je ravnatelj u skladu s materijalnim uvjetima koje škola ima. Najneizvjesnije je bilo za 137 prvašića koji su ove školske godine krenuli u Osnovnu školu Nikole Hribara. Zadovoljstvo je naglašeno početkom u učionicama prema modelu A koji su učenici, roditelji i učitelji najviše priželjkivali, u kojem je nastava najuspješnija, a učenici primaju najkvalitetnija znanja.

Zajednički zaključak je bio da su svi spremni za početak najizazovnije nastavne godine, poučeni mjerama kojih se pridržavaju i time čuvaju svoje i tuđe zdravlje. Učiteljica je najavila i projektne aktivnosti u koje je uključen 2. a razred na platformi eTwinnig. Neki projekti u kojima su sudjelovali u prvom razredu se nastavljaju (Sigurnim korakom u školu, Svjetski tjedan svemira, Dan jabuka, 100.dan, Family day, U svijetu likovnih umjetnika), a prijavljeno je i nekoliko novih (Čarobna slikovnice godišnjih doba, Živi zdravo, Pusni običaji naših krajeva).

Početak je bio drugačiji, poseban, izazovan, ali normalan. Želja im je da nastavnu godinu provedu u razredima gdje su učenici najsigurniji i gdje najkvalitetnije stječu nova znanja. No, prilagodit će se trenutku i promjeni kada će za to doći potreba.

Cijelu emisiju možete poslušati ovdje.