prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Smotra dječjih amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića, osnovnih i srednjih škola i dječjih domova

Smotra dječjih amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića, osnovnih i srednjih škola i dječjih domova održat će se između 15. i 30 travnja 2024. godine.

Smotra dječjih amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića, osnovnih i srednjih škola i dječjih domova središnji je segment manifestacije „Priprema, pozor… knjižnica!“.  Sudjelovanje na smotri uključuje nastup, gledanje drugih predstava i sudjelovanje u “ad hoc” dramskim radionicama pod vodstvom redatelja Lovre Krsnika.

Kroz zajednički radionički rad uključenih dramskih skupina djeca komentiraju odgledane/odigrane predstave,  uče analitički razmišljati, razvijaju zajedništvo nasuprot dominirajućem trendu kompeticije, a njihova pažnja je usmjerena i na važnost procesa, a ne samo na finalne produkcije.

Prijaviti se može do 20. 3. 2024. na knjiznica.s.s.kranjcevica@kgz.hr​Smotra će se održati između 15. i 30. travnja 2024. godine. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 01/2318-596.

„Priprema, pozor… knjižnica!“ projekt je Knjižnice S. S. Kranjčevića kojem je krajnji cilj stvoriti platformu za alternativnu edukaciju djece i mladih, odnosno razviti metodu i iznaći forme koje mogu posredovati znanja i osnažiti ih za aktivno građanstvo i kritičku refleksiju društva u kojem participiraju. Polazeći od mišljenja da je upravo umjetnost, zahvaljujući svojoj otvorenoj metodologiji i afektivnoj snazi, mogući kanal k takvom razvoju, projekt je osmišljen kao godišnja izvedbeno diskurzivna kazališna manifestaciju kroz koju se usmjerava publiku, prvenstveno djecu i mlade, na umjetnost kao oblik komunikacije i njezin potencijal da bude agens promjene u društvu.

Više o projektu možete pročitati u publikaciji “Priprema, pozor… kazalište! Praktični prilog kritičkom knjižničarstvu”