prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Srićica – starohrvatska mitologija za najmlađe

Maša Boban, vila iz splitske I. gimnazije, autorica je ilustracija bojanke „Srićica”. Maša voli poljsko cvijeće, knjige i vjeverice.

Profesorica Josipa Vujčić uz pomoć čarobne prašine začarala je ilustracije tekstom. Josipa voli jagode, Italiju i jednoroge. Zlatna prašina dozvala je i bivšu učenicu Mariju Ćubelić, koja je bacila grafičku čaroliju. Mariji su pomogle kava i čokolada. „Srićica” je nastala uz malu noćnu muziku, namijenjena je najmlađim vilama i vilenjacima, ali sreću nosi svima.

Priča o „Srićici“ i suradnja profesorice s bivšom i sadašnjom učenicom došla je do Alfine urednice Anite Benčec Nikolovski uz pomoć koje su djevojke ostvarile san i tiskale vlastitu priču/bojanku. Kupnjom ovog izdanja potičete stvaralaštvo mladih talenata iz hrvatskih škola.

„Srićica“ je dostupna u knjižarama diljem Hrvatske i najavljuje  početak natječaja „Talenti među nama” koji će biti objavljen ove jeseni. Izdavačka kuća Alfa poziva sve učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola te sve srednjoškolce da se jave i pokažu svoj talent u likovnom i/ili literarnom stvaralaštvu. Ekipa iz I. gimnazije Split želi puno srićice i ostalim školarcima. Više o bojanci i promociji u knjižari Hoću knjigu pročitajte na Edu blogu izdavačke kuće Alfa.