prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Stručni skup “Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija”

Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Medveščak u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien organiziraju stručni skup “Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija” koji će se održati 27. ožujka 2020. godine u Zagrebu u Knjižnici Medveščak, Zvonimirova 17.

Rok za prijavu za sudjelovanje s izlaganjem je do 14. veljače 2020. godine putem e-formulara. Rok za prijavu nazočnosti bez izlaganja je do 20. ožujka 2020. godine ili do popunjavanja slobodnih mjesta putem e-formulara.

Stručni skup “Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija” tematski će se baviti teorijskim i praktičnim aspektima primjene novih tehonologija u dječjoj knjižnici. Suvremeno digitalno doba u knjižnicu donosi promjene, postavlja nove izazove te donosi nove mogućnosti, od kojih je jedna primjena novih tehnologija. Inovativne i kreativne primjene tehnologije u knjižničnim uslugama, programima i projektima nude nove mogućnosti za ostvarivanje tradicionalnih zadaća dječje knjižnice.

Neke su od osnovnih zadaća pružanje pristupa informacijama, poticanje čitanja te pružanje potpore svim oblicima učenja. Primjena novih tehnologija u dječjim knjižnicama doprinosi poboljšanju usluga, programa i projekata te uspješnom zadovoljavanju potreba i ostvarivanju prava djece koja odrastaju u suvremenom digitalnom okruženju.

Program će biti sastavljen od uvodnih izlaganja, razmjene dobre prakse i rasprave. Primjeri dobre prakse predstavit će inovativne i kreativne primjene tehnologije u dječjim knjižnicama.

U izlaganju se valja usmjeriti na predstavljanje primjera dobre prakse koji pokazuju korištenje novih tehnologija u ostvarivanju tradicionalnih zadaća dječje knjižnice na načine koji doprinose poboljšanju usluga, programa i projekata te uspješnom zadovoljavanju potreba i ostvarivanju prava djece u suvremenom digitalnom okruženju. Svakako treba izbjeći ponavljanje izlaganja koje je već bilo održano na bilo kojem skupu knjižničara u Hrvatskoj.