prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Stručni skup: Novo knjižničarsko nazivlje

U Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, u utorak 5. svibnja 2020. godine održat će se stručni skup pod nazivom Novo knjižničarsko nazivlje. Organizatori su Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižničarsko nazivlje, Društvo knjižničara u Splitu i Sveučilišna knjižnica u Splitu.

Po svojoj je naravi knjižničarska struka fleksibilna i neprestano prinuđena prilagođavanju tehnološkim i društvenim zahtjevima u danom trenutku. To se sve odražava i na stručnom nazivlju koje se nastoji prilagoditi potrebama struke. Dosadašnjim terminološkim radom (posebice u sklopu projekta Hrvatsko knjižničarsko nazivlje unutar terminološke baze Struna) pokazalo se da se nazivlje ubrzano razvija, ali da postoji i niz otvorenih pitanja.

Ciljevi ovog skupa su osvijestiti knjižničarsku zajednicu o važnosti nazivlja, postići konsenzus o pojedinim novim nazivima, poboljšati komunikaciju unutar knjižničarske zajednice.

Način rada uključuje pozvana/uvodna izlaganja, prijavljena izlaganja, prezentacija projekta, raspravište/radionica, te zaključci.

Potpuni program bit će objavljen na mrežnim stranicama HKD-a sredinom mjeseca travnja 2020. godine, a na istim stranicama možete pronaći i obrazac za prijavu te ostale korisne informacije.