prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Stručno usavršavanje u Dublinu

U sklopu Erasmus+ akreditacije, tijekom rujna ove godine četiri učiteljice Osnovne škole Fran Koncelak Drnje provele su tjedan dana u Irskoj. Radi se o tečajevima: “A European School for All Students”, “Life Coaching for Teachers: Happy Teachers for Better Students”, “Where’s an App for That!” i “Student-Centered Classroom: Teachers as Promoters of Active Learning”.

Tečajevi su održani u sklopu organizacije Europass Teacher Academy Ireland u Dublinu u Irskoj. U mobilnosti su sudjelovale učiteljice matematike Ksenija Varović i Ksenija Varga, učiteljica vjeronauka Ksenija Marić te učiteljica hrvatskoga jezika Ana Tustonjić Dombaj.Mobilnost učiteljica u Dublin

Ovom mobilnošću omogućilo se stručno usavršavanje učiteljica u području profesionalnog razvoja učitelja iz područja rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama. Usavršavale su se i iz područja IKT-a te razvoja motivacije, inovacije, kreativnosti i ambicija kod učenika. Stručno osposobljavanje uključivalo je predavanje stručnjaka i praktičan rad, a vikend je bio rezerviran za razgledavanje Irske. Tijekom jednotjednog usavršavanja stekle su mnogo novih vještina, koje će iskoristiti za dodatno usavršavanje i podučavanje učenika i ostatka učiteljskog kadra. Stečeno znanje pridonijet će unapređenju i obogaćivanju neposrednog rada s učenicima.

Predstavljanjem drnjanske škole na tečajima, kao i predstavljanje ostalih ustanova koje su sudjelovale na istim, stvoreni su uvjeti za razmjenu iskustava iz prakse. Također, omogućeno je upoznavanje s karakteristikama odgojno-obrazovnih sustava drugih zemalja. U slobodno vrijeme, učiteljice su razgledale Dublin i njegove znamenitosti. Posjetile su Dublin Castle, zatvor Kilmainham Gao, Trinity College i Book of Kells, poznati kvart Temple Bar te Cliffs of Moher i Galway.