prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sudjelovanje u međunarodnom projektu “International Expressions of Kindness”

Učenici sedmih razreda Osnovne škole “August Cesarec” iz Ivankova sudjelovali su međunarodnom projektu “International Expressions of Kindness” koji pokrenuli NW centar za izvrsnost u medijskoj pismenosti, College of Education, University of Washington i neprofitna organizacija Action for Media Education.

Projekt se provodi u partnerstvu s Dječjim pravima na djelu, Međunarodnim vijećem za medijsku pismenost, Nacionalnom udrugom za obrazovanje medijske pismenosti, Međunarodnom udrugom školskog knjižničarstva (IASL) Regija 9 – Međunarodne škole i Mrežom Wisdom Thinkers Network. Na projekt su učenici trebali prijaviti radove koji prikazuju izraze ljubaznosti, a mogli su biti u nekoliko formi: fotografija, videozapis, crtež, glazba, ples te kao individualni, skupni ili obiteljski projekti.

Učenici su čitali, gledali filmove i razgovarali o dobroti te promišljali kako mogu sami učiniti neku ljubaznu gestu ili dobro djelo. Zaključili su da velike promjene počinju malim koracima i da svatko od nas svojim zalaganjem može učiniti svijet boljim. Tako su nastali učenički radovi, fotografije koje prikazuju neki njihov izraz dobrote, a koje su složili u zajednički videozapis.

Natječaj je trajao do ponedjeljka, 2. svibnja 2022. godine, a na njega su, prema izvješću organizatora, pristigli radovi djece i mladih, od 3 do 18 godina, iz 45 zemalja svijeta. Radi se o 1 000 prijava s više od 1 500 sudionika. Ponosni su što su svojim sudjelovanjem dali svoj doprinos za bolji svijet.