prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Svjetski dan činjenja dobrih djela” prvi put u Hrvatskoj

U nedjelju, 3. travnja, na području cijele Hrvatske obilježit će se Svjetski dan činjenja dobrih djela. Ovaj humanitarni projekt namijenjen je osobama svih životnih dobi kako bi se podigla senzibilnost zajednice za važnost i potrebu činjenja dobrih djela te brigu, solidarnost i empatiju u svim segmentima društva.

Svjetski dan činjenja dobrih djela pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day prije 16 godina i danas je to globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta. U Hrvatskoj se obilježava prvi puta ove godine, a centralno događanje Svjetskog dana činjena dobrih djela bit će u Samoboru 3. travnja u 17 sati kada će se održati koncert na glavnom gradskom trgu.

„Cilj je da navedeni događaj obuhvati što više sudionika u Hrvatskoj, tako da je u njega već sada uključeno puno udruga, većina lokalnih volonterskih centara, svi gradovi i županije, puno osnovnih i srednjih škola, razne plesne skupine i umjetnici, a nadamo se da će se dodatno uključiti i građani sa  samostalnim projektima“, istaknuo je predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet Leo Petrov.

Projekt je zamišljen na način da se u njega uključe udruge koje se bave volonterskim aktivnostima, ali i građani s individualnim ili grupnim aktivnostima volontiranja. Građani se mogu uključiti na način da osmisle svoje aktivnosti koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se mogu uključiti u već postojeće aktivnosti koje su predložile neke druge udruge. Ako građani sami kreiraju neki svoju aktivnost onda ju je potrebno prijaviti preko stranice Good Deeds Day. Dobra djela mogu biti pojedinačna npr. organizirati pomoć u kupovini starijoj osobi ili timska – čišćenje plaže ili  pomoć oko uređivanja igrališta.

Tijekom ili nakon realizacije aktivnosti volontiranja fotografije se mogu objaviti na društvenim mrežama uz #GoodDeedsDay i #DanDobrihDjela ili poslati na e-adresu djecazaboljisvijet@gmail.com.

„U današnje vrijeme više nego ikada potrebno je da potičemo empatiju, solidarnost, brigu jedni za druge, za okoliš u kojem živimo i za cijelu planetu. Stoga mislimo da će obilježavanje navedenog dana naići na širok odjek kod građana Hrvatske. Nadamo se da će navedeni dan postati tradicionalan u Hrvatskoj i da će svake godine okupljati što više sudionika“, zaključio je predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet Leo Petrov i još jednom pozvao sve da se priključe u što većem broju ovom projektu.

Više o Udruzi Djeca za bolji svijet.