prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svjetski dan čitanja naglas uz inspirativne aktivnosti

Učenici posebnog razrednog odjela OŠ Fran Franković iz Rijeke pokazali su veliki interes prema čitanju naglas te obilježili Svjetski dan čitanja naglas na inspirativan i edukativan način.

U sklopu projekta, učenici su imali priliku pročitati knjigu “Vuk koji nije volio čitati” autorice Orianne Lallemand te su iskusili važnost čitanja naglas kao oblika zajedničkog učenja i zabave.

Aktivnosti su obuhvatile čitanje knjige naglas, što je donijelo brojne koristi za učenike. Čitanje naglas poboljšava razumijevanje teksta, razvija vještine slušanja i koncentracije i potiče razvoj vokabulara. Učenici su se također upoznali s likovima, zapletom i porukom knjige, što je potaknulo njihovu maštu i kreativnost. Osim toga, čitanje naglas jača emocionalnu povezanost između čitatelja i slušatelja, te stvara snažnu povezanost unutar zajednice.

Jedna od posebnih aktivnosti koja je proizašla iz ovog projekta bila je zadaća koju su učenici dobili za domaću zadaću. Tijekom Svjetskog dana čitanja naglas, učenici su zajedno sa svojim roditeljima, bakama i djedovima čitali ulomke iz njihovih najdražih knjiga iz djetinjstva. Ova aktivnost je potaknula međugeneracijsku razmjenu književnih iskustava te pridonijela izgradnji snažnih obiteljskih veza kroz zajednički čitalački doživljaj.

Ovim projektom učenici su promovirali važnost i ljepotu čitanja naglas. Kroz svoje angažmane, potaknuli su ostale kolege, učitelje i obitelji na aktivno sudjelovanje u ovoj vrijednoj aktivnosti te inspirirali druge da otkriju radost dijeljenja književnih iskustava.

“Kada čitate naglas, riječi dobivaju krila, a priče postaju žive.” – poslovica

Učenici  su pokazali i  kako zajedničko čitanje naglas donosi radost, potiče učenje i stvara snažne veze. Njihov trud i angažman inspiriraju nas da otkrijemo ljepotu čitanja naglas i njegove neprocjenjive koristi. Dokazali su da čitanje naglas nije samo aktivnost, već i dar koji može obogatiti naše živote i povezati nas.

Zahvaljujući projektu Svjetski dan čitanja naglas, učenici posebnog razrednog odjela OŠ Fran Franković pokazali su koliko je važno čitati naglas i podijeliti tu radost s drugima.