prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svjetski dan statistike 2020.

Svjetski dan statistike, 20. listopada 2020. godine, učenici Srednje škole Novska koji provode školski projekt Financijsko opismenjavanje mladih s nastavnicom Zdenkom Marton, obilježili su primjerima cjelovitih aktivnosti pri čemu su dijelili primjere dobre prakse primjene inovativnih metoda poučavanja.

                       

U prostoru škole postavljena je javna izložba pod nazivom “Svjetski dan statistike”. Prezentirani su načini prikupljanja, obrade, analize i tumačenja statističkih podataka vezanih uz rezultate ankete o financijskoj pismenosti učenika. Učenici su u organiziranoj radionici tabelarno i grafički analizirali strukturu upisanih učenika u Školu u školskoj 2020./2021. godini. Održali su predavanja i edukativni kviz za učenike na temu “Statistika svuda oko nas” i time učenicima približili područja istraživanja statistike na poučan, kreativan i zabavan način. Trajanje cjelovite aktivnosti je četiri sata. U navedenim aktivnostima učenici su se koristili informacijsko-komunikacijskom tehnologijom i različitim digitalnim alatima (Excel, prezentacija, Canva, Kahoot!, WordArt, Mentimeter, Coggles). Provedene aktivnosti objavljene su partnerima u međunarodnom eTwinning projektima i na mrežnim stranicama škole.