prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svjetski tjedan svemira

U Osnovnoj školi Novska obilježen je i ove godine Svjetski tjedan svemira.

Cijeli tjedan je bio pun aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici, a zanimljiva izložba još je uvijek dostupna za sve zainteresirane u holu škole. Svjetski tjedan svemira je jedna od aktivnosti projekta “Još jedna grupa svemiraca”. Na satima Fizike, pod mentorstvom učiteljice Maje Vlajinić  učenici su istraživali, izradili i prezentirali plakate o svemiru i Sunčevom sustavu.

Učenici 6. b razreda su u sklopu projekta na satu Prirode s učiteljicom Ivanom Begić Mesić izrađivali modele sunčevog sustava i modele prezentirali na satu. Nekoliko učenika je oslikalo planete na hameru kojima su prikazali veliki sunčev sustav na holu škole kao kutak za fotografiranje. Na satu Prirode su u skupinama slagali slagalicu sunčevog sustava pritom pazeći na vrijeme i točnost. Izložba u OŠ Novska

Učenici osmih razreda su na satima Matematike, uz pomoć učiteljice Tamare Tomić, provodili aktivnosti na temu Povijest svemira kroz potencije i proširenu stvarnost. Rješavali su zanimljive zadatke pomoću aplikacije EyeJack, te su istraživali različite veličine i uspoređivali u obliku potencija s bazom 10.

Učenici šestih razreda povezli su ucrtavanje točaka u koordinatni sustav sa svemirom. Tako su na satima Matematike, pod mentorstvom učiteljice Dražene Potočki oživjele šarene rakete, zviježđa, svemirci…svi povezani u koordinatnom sustavu.

U školskom holu postavljena je izložba s modelima Sunčevog sustava i plakatima na temu svemira koju su obišli svi učenici škole. Tijekom velikih odmora za sve učenike organizirana je projekcija popularnih SF serija.

Posljednjeg dana su učenici četiri razreda odigrali zajednički Kahoot kviz Svemir. Posebno zanimljiva aktivnost bila je i igra Lov na blago. Najbolji učenici su dobili priznanje i vrijednu nagradu, a ostalim učenicima podijeljena su priznanja za sudjelovanje. Učenici su svoje dojmove izrazili i u evaluaciji: „Bilo je zanimljivo i poučno!“; „Projekt je super!“; „Vidimo se sljedeće godine!”…Svjetski tjedan svemira je završen, ali projekt “Još jedna grupa svemiraca” se nastavlja dalje sa zanimljivim aktivnostima.