prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tadijine jeseni u Slavonskome Brodu

Književna manifestacija Tadijine jeseni održava se od 3. do 10. studenoga 2023. godine u Slavonskome Brodu, a središnja svečanost manifestacije bit će u ponedjeljak 6. studenog u 12 sati u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića.

Večeri otvorenja i zatvaranja manifestacije bit će u znaku spajanja glazbe i književnosti. Riječ je o dvama koncertima koji će donijeti niz praizvedbi glazbenih djela hrvatskih skladatelja nastalih prema Tadijanovićevim pjesničkim predlošcima.

Tadijine jeseni svečano će otpočeti koncertom pod nazivom Dječak u sjeni vrbe, koji će biti održan 3. studenoga 2023. godine u Velikoj dvorani Glazbene škole.

Posebnost ovoga koncerta bit će praizvedba istoimenoga novog ciklusa pjesama na stihove Dragutina Tadijanovića hrvatskog skladatelja Zorana Novačića, u interpretaciji baritona Jurice Jurasića Kapuna i pijanista Viktora Čižića.
Uz ovu praizvedbu, koncertni program bit će upotpunjen izvedbama Sonate u A-duru Luke Sorkočevića i klavirskog ciklusa Životinje Zorana Novačića. Ulaz je slobodan.

Svečano otvorenje Manifestacije bit će 6. studenoga 2023. u 12 sati u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića, Ante Starčevića 8.

Iz programa izdvajamo:

  • dodjelu pjesničke Nagrade Dragutin Tadijanović, Zaklade HAZU za zbirku pjesama poezije „Marija Callas se baca u more“ autorice Zrinke Posavec
  • stihove D. Tadijanovića i Ivana G. Kovačića kazivat će glumac Enes Kišević
  • otvorenje izložbe „Tvoj prijatelj: priča o prijateljstvu Ivana Gorana Kovačića i Dragutina Tadijanovića“
  • dodjelu studentske stipendije iz Fonda Dragutina Tadijanovića, Zaklade HAZU – glazbeni program učenika i nastavnika Glazbene škole Slavonski Brod.Cjeloviti pogram manifestacije