prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

” Teach with a Twist! Motivate your students with Creative Teaching Strategies “

U sklopu Erasmus+ K1 projekta “Green skills” učiteljica Daniela Žižanović iz OŠ Pantovčak sudjelovala je na stručnom usavršavanju na tečaju “Teach with a Twist! Motivate your students with Creative Teaching Strategies” koji se održao u Veroni od 1. kolovoza do 6. kolovoza 2022. godine.

Agencija Europass Teacher Academy organizirala je tečaj “Teach with a Twist! Motivate your students with Creative Teaching Strategies” koji se održao u kolovozu 2022. godine u Italiji u gradu Veroni. Na tečaju je sudjelovalo 14 polaznika iz različitih europskih zemalja: Mađarske, Španjolske, Irske, Finske i Hrvatske.

Na šestodnevnom tečaju učitelji su se međusobno upoznali, razmijenili svoja iskustva u radu s učenicima i kroz razne edukativne radionice naučili kako motivirati učenike zadacima koji se temelje na rješavanju problema i kreativnom razmišljanju.

Naučili su različite metode suradničkog i kooperativnog učenja (Visual thinking strategy, Think, match, share, Save the last word, Team building, Jigsaw method). Koristeći različite digitalne alate poput alata: Edmodo, Ed puzzle, ScreencastOmatic, Rubic-maker.com i Socrative učitelji su naučili kako na nov i zanimljiv način predstaviti nastavne sadržaje.

Po završetku tečaja učitelji su imali priliku posjetiti i upoznati prekrasni, talijanski grad Mantovu koja se nalazi u regiji Lombardiji. UNESCO ga je stavio na popis zaštićene svjetske baštine 2008. zbog prekrasne arhitektonske i umjetničke ostavštine obitelji Gonzaga, koja je vladala Mantovom četiri stoljeća.