prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tehnike poučavanja u novom ruhu – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će, tijekom sljedećih mjeseci, najuspješniji odgojno-obrazovni radnici, nagrađeni 2019. godine, predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Nastavne tehnike u kojima je učenik aktivan sudionik nastavnog proces su poželjne i pripremaju učenike za ono što ih čeka u budućnosti.

Učenici se uče samostalnom radu, preuzimaju odgovornost za vlastito učenje, razvijaju kritičko mišljenje i socijalne vještine.

U webinaru će se izložiti primjeri korištenja nastavnih tehnika (insert tehnika, vođeno čitanje, razmisli – zapiši – podijeli, kategorizacija, KWL, mentalne mape) uz uporabu IKT-a (Padlet, AWW, One Note). Dinamici nastave pridonose mnogi interaktivni kvizovi te će biti prezentirani interaktivni listići kreirani u alatu Liveworksheets i primjeri online kviza izrađeni u Wordwallu, Quizizzu  i Google Formsu koji su izvrsni za vrednovanje kao učenje i vrednovanje za učenje.

Suvremeni nastavnik mora doprijeti do svih učenika u razredu, od darovitih do učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.

Ostvarivanje tog cilja omogućava mu uporaba različitih tehnika poučavanja uz primjenu odgovarajuće suvremene tehnologije.

Predavačic je Marija Jurišić Šarlija, Zdravstvena škola Split.

Webinar će se održati u utorak, 28. siječnja 2020. godine, u 11 sati. Predviđeno je vrijeme trajanja webinara jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje se mogu pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/8778.

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.