prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tematski susret posvećen Marku Maruliću

Uoči 500. godišnjice smrti Marka Marulića, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Matica hrvatska i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organiziraju tematski susret kao najavu Marulićeve obljetničarske godine.

Susret s povodom Marko Marulić – 500 godina kasnije održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u četvrtak 7. prosinca u 14 sati. Razgovor posvećen Marku Maruliću moderirat će prof. dr. sc. Cvijeta Pavlović, a u njemu će sudjelovati dr. sc. Marijana Horvat, dr. sc. Irena Galić Bešker, prof. dr. sc. Dino Milinović, Lada Žigo Španić, prof. dr. sc. Iva Grgić Maroević i prof. dr. sc. Božo Skoko.

O velikanu hrvatske kulture i „ocu hrvatske književnosti“ govorit će se iz perspektive jezika, književnosti i znanosti o književnosti, a najavit će se i brojna događanja posvećena Marku Maruliću u 2024. godini.