prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tjedan dobre dječje knjige u Rijeci

Od 17. do 23. travnja 2023. godine slijedi novo izdanje Tjedna dobre dječje knjige u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka. Riječ je o najvećoj manifestaciji dječje čitateljske kulture u riječkoj regiji, a svi programi za posjetitelje su besplatni.

Tjedan dobre dječje knjige i ove godine kroz kreativno korištenje knjige i priče, samostalnu kreativnost djece, stvaranje konteksta za kulturu čitanja i knjiga promiče čitanje kao zabavni element svakodnevice. U Dječjoj kući, koja je središnje mjesto održavanja programa, pripremljeno je preko 50 događanja na kojima je sudjelovanje uz prijave za djecu (i odrasle kada je riječ o programima za odrasle) potpuno slobodno.

Partner Gradskoj knjižnici Rijeka u programskoj realizaciji je Školska knjiga na čijem štandu u prizemlju Dječje kuće ćete u posebnim terminima moći doći i do željenih naslova.

Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija u riječkoj regiji posvećena kulturi čitanja od najranije dobi, knjigama za djecu i roditelje, razvoju kreativne pismenosti, vizualnoj kulturi i stvaranju pisanih sadržaja za djecu. Manifestacija se održava od 2012. godine ujedinjujući u nastojanje široku frontu društvenih aktera koji rade na kulturi čitanja djece, a od 2021. baza mu je u novootvorenoj Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, stručnjake  i sve kreativne pojedince u art-kvartu “Benčić” te domu dječjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka kao središnje riječke knjižnice za djecu.

Konceptualno Tjedan dobre dječje knjige naslanja se na tezu da knjige i priča leže u temelju svakog stvaralaštva stoga u program uklapa na kreativne načine elemente gaminga, kazališta, produkt dizajna, STEM-a.
Tjedan dobre dječje knjige programom posebno obilježavaju narodne knjižnice Primorsko-goranske županije.

Više informacija potražite ovdje.