prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tjedan kodiranja u školi u Selu – #CodeWeek

Učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Gunja u dislociranoj zgradi u Selu sudjelovali su u Europskom tjednu kodiranja (8. – 23. listopada), u organizaciji školske knjižničarke dr. sc. Anite Tufekčić.

Sati su provedeni u suradnji s nastavnicom informatike Mašom Budimski Voloder. Ono što je posebno obradovalo sudionike je potvrda koju su dobili nakon sudjelovanja koja im ujedno predstavlja nagradu i motivaciju za daljnji rad.

Ove školske godine obilježen je EU tjedan kodiranja u razrednoj nastavi s učenicima od prvog do četvrtog razreda u Selu, u suradnji između školske knjižničarke dr. sc. Anite Tufekčić i nastavnice informatike Maše Budimski Voloder.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Učenici 1. c, 2. c, 3. c i 4. c razreda kroz boje i brojeve otkrivali su koji lik se krije na papiru i pokazali kako su već uspješni „mali“ programeri. Knjižničarka je sat započela s čitanjem priče “Jednom je jesen zaboravila doći“, gdje su učenici uživali slušati priču u stihovima i što se dogodilo kada je jesen zaboravila doći u naše krajeve. Nakon poslušane priče o jeseni učenici su dobili zadatak obojiti plodove jeseni po brojevima u različitim bojama. To su: jabuka, kukuruz, grožđe, žir, bundeva, a tu su se našli i pojmovi kao što su kišobran i lišće.

Osim bojanja kroz boje i brojeve, učenici 2, 3. i 4. razreda sudjelovali su i na radionici “Emoji Maths Code Breaking”, gdje su pomoći emojia dešifrirali i vježbali oduzimanje i zbrajanje iz matematike te logički zaključivali. Code Week For All bio je: cw23-uwxL5.