prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tjedan školskog doručka

Učenici  5. c razred Osnovne škole „August Cesarec“ iz  Ivankova i ove su se godine priključili provođenju projekta Tjedna školskog doručka.

Tjedan školskog doručka je projekt koji se provodi od 2020. godine kako bi se podigla svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.

Cilj projekta je unapređenje zdravlja populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreiranje okruženja u kojima je svim osobama u Republici Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života te usvajanje znanja i stavova o važnosti pravilne prehrane, tjelesne aktivnosti u cilju prevencije debljine i očuvanju zdravlja.

Tema ovogodišnjeg Tjedna školskog doručka je „Zagonetni doručak“. Učenici predstavljaju Tim školskih detektiva koji koristeći svoja znanja, vještine, kreativnost i snalažljivost rješavaju tajne Zagonetnog jelovnika koji se nalazi pred njima. Učenici su slijedeći upute, radeći u skupinskom radu kao detektivski tim, odgonetali zagonetke i osmislili zdrave i zabavne jelovnike koje bi voljeli imati u svojim školskim kuhinjama. Primjer jednog jelovnika koji su osmislili učenici 5.c razreda sadrži sljedeće prijedloge: ponedjeljak kruh s paštetom od tunjevine, utorak pita s borovnicom, srijeda voćna salata, četvrtak povrtni smoothie, petak jaja s rajčicom.

Izvor: https://zivjetizdravo.eu/o-projektu/