prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tjedan u znaku “Zvončića” u COO T. Špoljar

“Zvončići, zvončići zvone na sav glas” odjekivalo je često posljednjeg tjedna u prosincu holom Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Učenike Centra posjetili su vitezovi, predstavnici Dječjih foruma, učenici srednjih škola i uvijek dobrodošao Djed Mraz.

U ponedjeljak, 16. prosinca učenici više smjene družili su se s vitezovima Viteškog reda svetog Nikole i njihovim damama. Uprizorili su način zabave ljudi u srednjem vijeku, glazbu tog doba na drvenim sviralama i lutkarsku predstavu tog doba. Nakon predstave o Juraju i zmaju učenici su imali prilike rukovati mačem i razgovarati s vitezovima.


U utorak, 17. prosinca učenike niže smjene razveselile su učenice Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti koje su im otpjevale božićne pjesme i donijele kolače koje su uz pomoć prijatelja ispekle u svojoj školi.

U srijedu 18. prosinca Centar su posjetili  učenici Medicinske škole Varaždin, koji su za učenike niže smjene pripremili predstavu “Pismo za Djeda Mraza”. Uz predstavu učenici su dobili na dar slatkiše i lijepe čestitke, a za kraj su domaćini i gosti pjevali i plesali prigodne pjesme.

 

 

Istog dana sedmaši su ugostili predstavnike Dječjih foruma za prava djeteta koji su u zajedničkoj radionici kreirali lik “dobrog prijatelja” i zaključili da su dobri prijatelji  veseli, simpatični, dobri, pametni i da se vole družiti. Ova radionica je  početak jednog novog prijateljstva, a druženje je okončano zajedničkim pjevanjem “Zvončića”.

U petak 20. prosinca svi učenici, njihovi roditelji, mlađa braća i sestre okupili su se u holu na božićnoj priredbi, koja je ove godine izgledala malo drugačije no obično. Prvo su nastupili zbor i tamburaški sastav učenika Centra koji su izveli dobro poznate “Zvončiće”. Oni su potom svoja mjesta ustupili profesorima tamburašima i pjevačima koji su za okupljene izveli tri božićne pjesme. Sljedeća je na programu bila predstava o djevojčici Tini i njenim pripremama za Božić koju su izvele djelatnice Centra. One su uz pomoć učenika dozvale Djeda Mraza koji je dovukao pune saonice čokolada. Kad su učenici otpratili Djeda Mraza, odšetali su do obližnje Sportske dvorane Graberje i proveli sat vremena uz tamburaše u starkama. Bilo je ovo veselo iznenađenje za kraj!