prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Trening nastavnika novog Erasmus+ projekta Srednje škole Bedekovčina

Od 23. – 26. 10. 2019. Srednja škola Bedekovčina ugostila je 16 nastavnika iz Španjolske, Rumunjske, Italije i Portugala. Nastavnici su predstavnici partnerskih škola novog dvogodišnjeg Erasmus+ projekta pod nazivom „Guide the Guide!“ koji je započeo početkom nove školske godine.

Radi se o EU projektu sufinanciranom od strane Europske unije, kojim će se tijekom aktivnosti nastojati popularizirati posjeti muzejima među učenicima kao mjestima na kojima se može učiti na zanimljiv i aktivan način. Učenici partnerskih škola surađujući s muzejima iz svog okruženja izradit će 15 novih interaktivnih tura koje će međusobno testirati i kasnije ustupiti muzejima na korištenje. Učenici Srednje škole Bedekovčina tijekom projekta surađivat će s Muzejom Pregrada i Muzejom Trakošćan. 

Tijekom kratkog susreta nastavnici su se međusobno izmjenjivali u predstavljanju metoda rada s učenicima koje će se koristiti tijekom  projekta. Provodile su se radionice tijekom koje su se sudionici upoznali s nizom neformalnih metoda u radu s učenicima (Photo voice, Human library, World Cafe, Ethics of a tour guide, Promotion of the territory, Drama techniques, Escape game). Učenici Srednje škole Bedekovčina, članovi projektnog tima, aktivno su se uključili u radionice i zajedno učili s nastavnicima, a i poučili nastavnike u radu u IT alatu Metaverse (Augmented Reality Experiences) kojim učenje postaje interaktivno i dinamično.

Uspjeli su pronaći nešto vremena i posjetiti Muzej iluzija te sudjelovati u Escape room team building večeri istražujući tajne Grofice iz Petrinjske, Projekta G.A.R.Y te spašavati svijet u avanturi Teslino nasljeđe  tijekom koje su naprezali sive stanice u pokušaju da riješe zagonetke pojedine sobe.

Bio je to aktivan i lijep uvod u novi projekt koji im je dao niz ideja za buduće aktivnosti projekta.

Erasmus+ projekt  „Guide the Guide!“ je samo jedan od 8 EU projekata škole koje ove godine provodi Srednja škola Bedekovčina na što su izuzetno ponosni.

Ovim putem se zahvaljuju Krapinsko-zagorskoj županiji, kao i Turističkoj zajednici grada Zagreba koje su i ovog puta izašle u susret i donirale prekrasne poklone i promotivne materijale za goste.