prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici iz Drnja posjetili Cipar u sklopu Erasmus+ projekta

Učenici i učitelji Osnovne škole Fran Koncelak Drnje boravili su u sklopu Erasmus+ projekta SLAM – STEM Learning Activities & Methods sedam dana u Cipru zajedno s ostalim partnerskim školama iz Estonije  i Grčke. Cilj projekta je popularizacija STEM predmeta.

Ciparksa škola, The Heritage Private School, smještena je Limassolu, najvećem ciparskom gradu. U sedam dana upoznali su se s obrazovnim sustavom, kulturom i životom ne samo Ciprana već i ostalih nacionalnosti, kojih je u Cipru mnogo. The Heritage Private School privatna je škola koju pohađa 1000 učenika iz više od 50 zemalja. Učenici iz svih partnerskih škola su tijekom cijelog tjedna prisustvovali nastavi koja se, osim nastave stranih jezika, odvija na engleskome jeziku.

Škola je vrhunski opremljena i obiluje tehnologijom koja se koristi na satu. Od sedmog razreda na dalje svaki učenik ima vlastiti tablet i online bilježnice te su svi međusobno povezani u oblacima (clouds). Svaki učenik nosi školsku uniformu, djevojčice imaju suknje i košulje, a dječaci hlače, košulje i kravate. Škola se sastoji od 3 zgrade – vrtića, osnovne i srednje škole. Imaju nogometni teren koji odgovara FIFA-inim standardima, košarkaško, odbojkaško i tenisko igralište te zagradu za IT.

Učenici koji su posjetili The Heritage Private School naučili su mnogo u tjedan dana, a najviše o toleranciji – u školi nije važno odakle si ili koje si nacionalnosti, jer svi jednako vrijede.

Na zajedničkom druženju u školi svaka se država  predstavila prezentacijom na engleskom jeziku.

Svi učenici i učitelji su prisustvovali školskom mjuziklu „As you wish“, koji ih je oduševio.

Važno je napomenuti i da su se sva djeca zbližila sa svojim zamjenskim obiteljima, kod koji su boravili gotovo tjedan dana.   

Treba naglasiti da takva vrsta projekta doprinosi razvoju svakog pojedinca te mu pruža i mogućnosti za budućnost. Cijeli projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.