prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici možda znaju više o tehnologiji, ali učitelji sigurno znaju više o životu

Znate li razliku između sekstinga, cam seksa, seksualnog iznuđivanja i online seksualnog zlostavljanja? Sve su to oblici elektroničkog seksualnog nasilja koje je vrlo rašireno među populacijom školske djece.

Najčešći oblik elektroničkog seksualnog zlostavljanja je seksting. Iako se poruke eksplicitnog seksualnog sadržaja najčešće šalju mobitelom, seksting se odnosi i na slanje seksualno eksplicitnih poruka putem bilo kojeg digitalnog medija kao što su društvene mreže ili e-pošta. Seksting se često opisuje kao novi način flerta među mladima, ali važno je istaknuti da je nezakonit za sve mlađe od 18 godina – stoji u EduBlicu, kratkoj digitalnoj lekciji koja govori o elektroničkom nasilju.

Složit ćemo se da je važno da se o ovom problemu što više razgovara u školi, s učenicima i roditeljima. Jer, iako učenici možda znaju više o tehnologiji, učitelji i roditelji zasigurno znaju više o životu i mogu im puno pomoći.

Kakva je statistika, što kaže zakon i što vi kao nastavnici, ali i roditelji, možete učiniti kada se radi o ovoj osjetljivoj temi pogledajte na linku ispod.

EduBlic lekciji možete pristupiti klikom na poveznicu.

Zanimaju vas i druge teme u ovom formatu? Na CARNET-ovom Edutoriju trenutno je dostupno 130 kratkih digitalnih lekcija u sklopu EduBlica.