prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici Srednje škole Bedekovčina u Rumunjskoj

Od 6. do 10. veljače 2022. godine, u sklopu Erasmus+ projekta “Code Yourself into English”, učenice Srednje škole Bedekovčina (Dora Međeral, Ema Pavor, Sara Petaj i Valentina Sviben) u pratnji nastavnica Suzane Đurkan i Mateje Kuzminski boravile su u Rumunjskoj, Cavnicu, i aktivno su sudjelovale u projektnim aktivnostima.

U okviru navedenog projekta učenice su izrađivale digitalne uratke koristeći niz alata i kodiranje te su kreirale digitalne materijale za učenje engleskog jezika. U navedenom projektu sudjelovale su škole iz Turske, Grčke, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske. Tijekom susreta u Cavnicu učenici su učili su o online alatima za izradu igara, kodiranjem u Scratchu izrađivali su različite igre, digitalne uratke vezane za učenje engleskoj jezika iz različitih životnih situacija (zdravlje, ugostiteljstvo, turizam i sport) te su analizirali digitalne uratke učenika iz prethodno navedenih zemalja.

Tijekom boravka u Cavnicu učenici su imali organizirane izlete te su se tako upoznali sa samim Cavnicom i njegovom okolicom. Posjetili su grad Baia Mare, u pokrajini Maramureş, gdje su se okušali u izradi glinenih posuda, Stephenov toranj na trgu Citadela koji je simbol grada, Muzej sela Sighet u Sighetu Marmatiei, Veselo groblje (Merry Cemetery) u selu Săpânța i popularno mjesto hodočašća Bârsana Monastery. Osim rada na projektnim aktivnostima, učenici su uživali u zimskim radostima u TubyLandu koje će zasigurno dugo pamtiti.