prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenička aktivnost praćenja nastave u Italiji

U sklopu Erasmus akreditacije za 2022./2023. godinu iz područja odgoja i općeg obrazovanja učenice u pratnji nastavnice iz Srednje škole Ban Josip Jelačić, Zaprešić posjetile su talijansku školu.

Učenice iz smjera hotelijersko–turistički tehničar Erika Kučkovečki i Paula Anić, učenice smjera ekonomist Leonarda Strunjak i Lucija Rimac, u pratnji nastavnice Monike Škalec, posjetile talijansku školu IISS Galileo Galilei u Ostigli u kojoj su tjedan dana pratile nastavu zajedno s njihovim učenicima i tako stekle vrijedno iskustvo uviđanja prednosti i nedostataka našeg i njihovog školskog sustava u kojem srednja škola traje pet godina.

Učenička aktivnost praćenja nastave odvijala se u tjednu od 30. travnja do 7. svibnja 2023. godine. Učenice su tijekom navedenog razdoblja imale priliku pratiti nastavu iz fizike, matematike, tjelesnog, filozofije, topografskog crtanja, njemačkog, španjolskog, kemije i engleskog. IISS Galileo Galilei je škola koja se sastoji od tri škole, i pruža tri različite vrste obrazovanja: opći dio (slično kao naša gimnazija), elektrotehničko građevinski dio te TRED – novi projekt Ministarstva gdje škola traje 4 godine (ovo im je prva generacija). Sama nastava koncipirana je više kao dijalog između nastavnika i učenika, a sam školski sustav se od našeg razlikuje po tome što im nastava traje od ponedjeljka do subote, svaki dan  od 07:45 do 13:15, a sam nastavni sat traje 60 minuta, a ne kao kod nas 45 minuta.

Osim nastave, domaćini su organizirali terensku nastavu te su djevojke tako posjetile Veneciju, Veronu, Mantovu i Milano što je samo dodatno zaokružilo cijelo talijansko iskustvo.