prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

UNICEF-ova nagrada čakovečkim gimnazijalkama

Članice Volonterskog kluba čakovečke gimnazije vrijeme provode družeći se s korisnicima doma za starije i tako su odlučile premostiti generacijski jaz.

Osmaši razmišljaju o tome što će upisati, i to baš na Međunarodni dan obrazovanja. Njime se upozorava na probleme diljem svijeta i promiču projekti koji svakom djetetu daju jednaku priliku za obrazovanje. Ove godine Ured UNICEF-a u Hrvatskoj stavio je naglasak na razvoj vještina i znanja koji su potrebni mladima da budu aktivni građani.

Članice Volonterskog kluba čakovečke gimnazije vrijeme provode družeći se s korisnicima doma za starije i tako su odlučile premostiti generacijski jaz.

“Imale smo kuhanje prvomajskog graha, izradu ukrasa ovisno o dobu, radionice čitanja poezije, čak smo imale i grudanje na snijegu kad nam je pao”, kazala je Žana Marie Munda, članica Volonterskog kluba Gimanzije Josipa Slavenskog, Čakovec.

“Kroz ove radionice vidjeli smo da su sretni kad dođemo, osamljeni su, nedostaje im kontakt i zbližavanje, odlično je”, kaže Margareta Kamenar, članica Volonterskog kluba.

Zato su zavrijedile nagradu UNICEF-a jer međugeneracijsku solidarnost koju su potaknule nastavit će i nova generacija volontera.

“Danas nam nedostaje empatije. Mislim da su ovim projektom pokazali da je ima i da je treba razvijati. Poticali su jedni druge na radionice i to je vrijedno u današnje vrijeme”, rekla je voditeljica Volonterskog kluba Gimanzije Josipa Slavenskog, prof. Helena Zečar Lajtman.UNICEF takvim projektima, u kojima je dosad sudjelovalo 600 mladih, potiče razvoj tzv. mekih vještina, timski rad i aktivizam mladih u zajednici.