prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Upisi u srednje škole: Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., u srijedu, 8. srpnja 2020. godine, započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22 sata istoga dana. 
 

NISpuSŠ prenosi da će se obrazovni programi moći prijaviti do srijede, 22. srpnja 2020. godine, uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do nedjelje, 12. srpnja 2020. godine.
Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane u subotu, 25. srpnja 2020. godine.  NISpuSŠ obaviještava sve kandidate koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, da se trabaju prijaviti u gore navedenim rokovima i da trebaju poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. 

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. – Idemo u srednju!“ i  upućuju se svi kandidati da dobro prouče sam postupak. 

NISpuSŠ naglašava svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. 

NISpuSŠ navodi da se obrati posebna pažnja pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. – Idemo u srednju! – Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“.