prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Upisi u srednje škole: Početak prijava redovitih kandidata

NISpuSŠ podsjeća sve kandidate da su u subotu, 20 kolovoza u 12 sati počele prijave obrazovnih programa. Rok za prijavu obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatnu provjeru je u ponedjeljak, 22. kolovoza 2022. u 23:59.

Ljestvice poretka će se početi prikazivati 20. kolovoza 2022. u 21 sat. Ljestvice poretka se osvježavaju svaki puni sat i na njima kandidati mogu vidjeti u koji program i u koju školu kandidat trenutno ostvaruje pravo upisa. Možete ih pronaći na kartici “Moji rezultati”. Pravo upisa ostvarujete na onaj program pored kojeg u stupcu “Najbolji odabir” stoji zelena kvačica.

Podsjećamo kako je objava konačnih ljestvica poretka 27. kolovoza 2022. u 12 sati i tada će kandidati znati u koju su školu i koji program ostvarili pravo upisa.

Kod prijave obrazovnih programa napominjemo kako je od izrazite važnosti da kandidati prijave:

1. Škole i programe koje zaista planiraju upisati,

2. Redoslijed škola i programa na način da na prvo mjesto postave školu i program koji najviše žele upisati, na drugo mjesto školu program koji bi htjeli upisati ako ne upišu onu školu i program s prvog mjesta, na treće mjesto školu i program koju bi htjeli upisati ako ne upišu školu i program s prvog i drugog mjesta i tako sve do šestog mjesta.

Orijentacijske ljestvice poretka odraz su trenutnog bodovnog stanja izračunatog na temelju podataka koji su trenutno u sustavu. Podložne su promjenama uslijed netočno unesenih podataka u sustav, rješavanja prigovora, novih prijava i brisanja prijava. Klikom na strelicu unutar stupca “Detaljno”, otvara se polje s prikazom detaljnih podataka o ispunjenim preduvjetima i ostvarenim bodovima po svim elementima vrednovanja. Klikom na poveznicu “Lista” otvara se skočni prozor s podacima o plasmanima na ljestvicama poretka svih učenika koji su prijavili određeni obrazovni program te je moguće vidjeti bodove i strukturu bodova ostalih kandidata koji konkuriraju za odabrani obrazovni program.

Učenik će se naći na konačnoj ljestvici poretka samo jednog obrazovnog programa na kojem se nalazi u okviru upisne kvote, i to onoga koji je najviše na njegovoj listi prioriteta. Ostaje na ljestvicama poretka višega prioriteta na kojima se ne nalazi u okviru upisne kvote, a sa svih ostalih ljestvica poredaka nižeg prioriteta se briše. Dakle, učenik će biti vidljiv na ljestvici poretka u slučaju da mu je navedeni prioritet označen kao “Najbolji odabir”. Također, učenikov plasman će biti vidljiv na ljestvici poretka svakog prijavljenog programa koji se nalazi više na listi prioriteta od prijavljenog programa koji je označen kao “Najbolji odabir”. Nadalje, učenik se neće prikazivati na ljestvici poretka prijavljenih programa ako se ti programi na listi prioriteta nalaze ispod programa koji je označen kao “Najbolji odabir”.

Primjer: Učenik je prijavio 6 programa. Na kartici “Moji rezultati” program pod 3. prioritetom mu je označen kao “Najbolji odabir”. U tom slučaju učenik će vidjeti svoj plasman na ljestvicama poretka 1., 2., 3. prioriteta, a neće biti vidljiv na ljestvicama poretka programa koji se nalaze na prioritetima 4., 5. i 6.

Na ljestvicama poretka nalaze se i učenici koji ne ispunjavaju preduvjete za upis sve do određenog ključnog datuma kada će ti kandidati biti obrisani s ljestvica poretka programa obrazovanja za koje ne ispunjavaju preduvjete.

Ljestvice poretka postaju konačne 27. 8. 2022. i više se ne mijenjaju.