prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Upisi u stednje škole: Istječe rok za predaju upisnica i dokumentacije potrebne za upis

Nastavno na obavijest od petka, 24. srpnja 2020. godine, NISpuSŠ podsjeća da je krajnji rok za dostavu upisnica i dokumentacije potrebne za upis u petak, 31. srpnja 2020. godine. 
 

Kandidati koji upisnicu i ostalu potrebnu dokumentaciju za upis ne dostave u navedenom roku u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa, gube pravo upisa i upućuju se na prijavu u jesenskom upisnom roku na preostala slobodna mjesta.
NISpuSŠ napominje ako je uz upisnicu potrebno dostaviti i dodatnu dokumentaciju, treba obavezno označiti i karticu “Ima sve uvjete”, prema Pravilniku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika sljedeće obuhvaća dodatne dokumente: 
– potvrdu nadležnog školskog liječnika, 
– liječničku svjedodžbu medicine rada, koju učenik dostavlja pri upisu ili, iznimno, kada u trenutku upisa nije u mogućnosti dostaviti liječničku svjedodžbu medicine rada, pri upisu dostavlja potvrdu obiteljskog liječnika, a liječničku svjedodžbu medicine rada najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda, 
– ugovor o naukovanju, pri upisu ili najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda, 
– dokumente kojima se ostvaruju dodatni bodovi za upis (osim rezultata natjecanja iz znanja i sporta koji su već uneseni u sustav).
NISpuSŠ ističe da na kartici evidencija nakon rangiranja>regulirani boravak je potrebno evidentirati kandidata koji je državljanin trećih zemalja, a ima reguliran status boravka u RH sukladno zakonu kojime je uređen status državljana trećih zemalja. Ukoliko kandidat, državljanin trećih zemalja, nema unesen regulirani status boravka, ne može se upisati u srednju školu.