prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uskoro šesti zagrebački Festival svjetla

Šesti Festival svjetla Zagreb održat će se od 20. do 24. ožujka, a posjetitelji će tijekom pet dana trajanja Festivala moći obići 29 atrakcije na 24 lokacije.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld na konferenciji za novinare je istaknula kako je Festival svjetla Zagreb, koji TZGZ organizira od 2017. godine prilika da se istraže novi dijelovi grada koji su uključeni u ovogodišnji program kao i da se povežemo s drugim gradovima i zemljama, s obzirom na to da Festival ima međunarodni karakter. Tako je ostvarena suradnja s umjetnicima iz Austrije, Francuske, Njemačke, Slovačke i Španjolske, a vesele i hrvatska gostovanja iz Pule i Šibenika.

Ovogodišnji Festival osim čarolije svjetlosnih instalacija, šalje i poruku o važnosti očuvanja prirode i održivosti. Naime, kroz suradnju s World Wide Fund for Nature (WWF) Adria poseba pažnja se skreće na zaštitu prirode, odgovornost prema okolišu i budućim generacijama.

Festival svjetla pridružit će se globalnom događaju Sat za planet Zemlju pa će tako u subotu, 23. ožujka, u 20,30 sati biti na 15 minuta ugašena svjetla na svim festivalskim lokacijama.

Iz TZGZ-a su podsjetili da je Festival svjetla Zagreb uvršten u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od prvog izdanja 2017. čime je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i drugi.

Otvorenje Festivala je u srijedu, 20. ožujka, u 19 sati na Trgu Marka Marulića. Na sve lokacije festivala ulaz je besplatan, a bit će otvorene svaki dan od 18 do 23 sata.