prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ususret Državnoj maturi – uz Kahoot!

Srednja strukovna škola u Makarskoj aktivno priprema učenike za Državnu maturu. Samo učenjem i ponavljanjem do uspjeha na Državnoj maturi.

Po hodnicima škole polako se sve češće spominje Državna matura. Za koji dan trećaši i četvrtaši pristupit će probnoj maturi kako bi vidjeli jesu li spremni ili im je još puno učiti. Za trećaše ima vremena, no maturanti moraju ubaciti u petu brzinu. Kako bi im olakšali, trude se na sve načine. Još prošle godine su postavili na e-kolegij tisuću pitanja (iz već održanih ispita). Učenici rado pristupaju kratkim vježbama, do dvadeset pitanja u trajanju od desetak minuta. Odmah dobiju povratnu informaciju. Na taj način ponavljaju i uče.

Ove su godine odlučili napraviti korak više – organizirali su zajedničko provjeravanje znanja. Za početak su osmislili druženje uz Kahoot . Prvi susret održan je u srijedu, 9. ožujka u holu škole. I bilo je iznad svih očekivanja. U evaulaciji samog događaja učenici su izrazili želju za ponovnim susretom. Preko 80 % učenika željelo bi sve još jednom ponoviti. Tako će i biti. Za dva tjedna slijedi novo druženje, a do kraja nastave ukupno će ih biti pet. Nadaju se da će učenici shvatiti da samo učenjem, ponavljanjem i opet učenjem i ponavljanjem mogu biti uspješni na Državnoj maturi.