prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uvijek u pokretu

Učenici osnovne škole Fran Franković iz Rijeke obilježili su s velikim entuzijazmom od 23. – 30. rujna Europski tjedan sporta #BeActive, demonstrirajući svoju posvećenost tjelesnoj aktivnosti i zdravom načinu života.

 S učiteljima i učiteljicama, učenici su sudjelovali u nizu događanja (središnje teme: Obrazovanje, Radno mjesto, Otvoreni prostor…)  koja su se održala tijekom tjedna.

Jedna od najupečatljivijih aktivnosti bila je planinarenje na Veli vrh iznad Drenove. Učenici i učitelji/ce organizirali su se u manje grupe kako bi se uspinjali na ovaj prekrasan vrh. Svakim korakom, uživali su u netaknutoj prirodi i otkrivali ljepote planinskog krajolika. Ova aktivnost poticala je njihovu izdržljivost, fizičku spremnost, ali i otkrivanje novih perspektiva i zajedništva. Osim planinarenja, učenici su sudjelovali i u plesnim radionicama. Kroz ritam, pokrete i koreografije, razvijali su svoju koordinaciju, fleksibilnost i osjet za glazbu. Ples je pokazao kako tjelesna aktivnost može biti zabavna i izražajna, te kako može poticati kreativnost i samopouzdanje.

Nadalje, učenici su se angažirali u različitim „starim“ igrama. Preskakanjem vijače, lastika,Cip-cop i Crvena Kraljica 1,2,3, učenici su pokazali svoje vještine i snalažljivost. Kroz timski rad, fer i pošteno natjecanje, stekli su važne lekcije o suradnji, poštovanju i timskom duhu. Ove „stare“ igre ne samo da su potaknule tjelesnu aktivnost učenika, već su i promovirale njihovu socijalizaciju i izgradnju prijateljstava.

Projekt Europskog tjedna sporta #BeActive omogućio je učenicima da dožive radost i koristi koje donosi tjelesna aktivnost. Sudjelovanje u planinarenju na Veli vrh, plesu i „starim“ igrama pružilo im je priliku da istraže svoje interese i otkriju svoje talente. Ovi događaji su također pomogli u podizanju svijesti o važnosti redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje i dobrobit.

Učenici osnovne škole mogu biti ponosni na svoje sudjelovanje u projektu Europskog tjedna sporta #BeActive. Njihova energija, motivacija i strast prema tjelesnoj aktivnosti služe kao inspiracija drugima i doprinose stvaranju zdravijeg i aktivnijeg društva.