prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Veliki uspjeh hrvatske ekipe na 12. Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke

U utorak, 18. travnja je dodjelom medalja u Portorožu zatvorena 12. Europska matematička olimpijada za djevojke. Na natjecanju je sudjelovalo 214 natjecateljica, od čega njih 151 u službenoj konkurenciji europskih državnih reprezentacija.

Iako je ovo natjecanje primarno zamišljeno kao natjecanje ekipa europskih država, na natjecanju su sudjelovale i natjecateljice s ostalih kontinenata.

Ekipu Republike Hrvatske činile su:

  • Stella Čolo, učenica IV. razreda Gimnazije F. Petrića, Zadar
  • Marija Dora Marodi, učenica III. Gimnazije Josipa Slavenskog, Čakovec
  • Lara Semeš, učenica III. razreda XV. gimnazije Zagreb
  • Barbara Kelava, učenica III. razreda Gimnazije Varaždin.

Ekipa Republike Hrvatske na ovom natjecanju sudjeluje po četvrti put i s velikim veseljem vas izvješćujemo kako je, nakon rezultata naših ekipa koji su do sada uobičajeno bili u sredini poretka, naša ekipa ove godine visoko plasirana, s osvojenim 8. mjestom u službenoj konkurenciji 38 europskih ekipa, odnosno s osvojenim 11. mjestom među svih 55 ekipa koje su se natjecale.

Veliki je uspjeh što su sve članice ekipe osvojile medalju, a po prvi put se naše učenice vraćaju kući sa zlatnom medaljom koju je osvojila Stella Čolo. Srebrnu medalju osvojila je Marija Dora Marodi, a brončane Lara Semeš i Barbara Kelava.

Među europskim državama veliki je uspjeh prvim mjestom ostvarila Ukrajina, ispred Turske i Rumunjske, dok je od svih država sudionica najuspješnija bila Kina, ispred SAD-a i Australije.

Pregled svih rezultata možete pogledati ovdje.