prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Videokonferencija Dani obrazovanja o digitalnom građanstvu

U sklopu projekta Obrazovanje o digitalnom građanstvu kojeg je Vijeće Europe pokrenulo 2016. godine, 3. i 4. studenog 2020. godine održat će se videokonferencija pod nazivom Dani obrazovanja o digitalnom građanstvu (engl. Digital Citizenship Education Days).

Cilj je videokonferencije okupiti nastavno i administrativno osoblje u školama kao i donosioce odluka u području obrazovanja kako bi podržali razvoj i promovirali obrazovanje o digitalnom građanstvu.

Na videokonferenciji bit će predstavljen koncept digitalnog građanstva kojeg je razvilo Vijeće Europe u sklopu spomenutog projekta, a fokus će biti na tri važna područja vezana za obrazovanje o digitalnom građanstvu: obrazovanje nastavnika, školska praksa i školske politike.

Sudionicima će biti predstavljeni i preliminarni rezultati upitnika o obrazovanju o digitalnom građanstvu koji se provodio tijekom svibnja i lipnja 2020. godine, a putem kojeg su se ispitivali stavovi roditelja o digitalnom građanstvu.

Službeni je jezik videokonferencije engleski, a sudjelovanje je na videokonferenciji besplatno.

Za sudjelovanje na videokonferenciji potrebno je izvršiti registraciju na poveznici https://primetime.bluejeans.com/a2m/register/pthjxphg nakon čega će svaki od sudionika dobiti vlastitu poveznicu za uključivanje u videokonferenciju. Preporučeni preglednici su Google Chrome i Microsoft Edge.

Više informacija i preliminarni program videokonferencije dostupni su u privitku.