prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki

U organizaciji Prve ekonomske škole iz Zagreba i Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar održava se Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki. Prijave traju od 10. veljače do 10. ožujka 2021. godine, a rok za dostavu materijala je 16. travanj 2021. godine.

Za sudjelovanje na Sajmu potrebno je dostaviti video uradak vježbeničke tvrtke u trajanju do tri minute, prezentaciju o društvenoj odgovornosti vježbeničke tvrtke (do 10 slajdova) te promidžbene materijale vježbeničke tvrtke (brošura, letak, vizitike).

Pristigle radove vrednovat će ocjenjivači iz prijavljenih škola te predstavnici sponzora a samo proglašenje pobjednika bit će održano 30. travnja 2021. godine.

Spomenimo da je “Vježbenička tvrtka” nastavni predmet s kojim se učenici ekonomskih škola susreću u trećem i četvrtom razredu srednje škole i u potpunosti zamjenjuje stručnu praksu.

Tijekom učenja predmeta učenici odabiru poslovnu ideju za pokretanje tvrtke, provode postupak osnivanja zamišljene tvrtke  i zapošljavanja radnika. Izrađuju molbe za posao i životopise te se prijavljuju za radna mjesta. Radom u pojedinom odjelu stječu znanja koja im na praktičan način pružaju znanja o vođenju tvrtke, administrativnim poslovima (dosjei zaposlenika, evidencija nazočnosti zaposlenika, evidencija pošte, evidencija službenih putovanja i sl.), vode fiktivno skladište i nabavljaju sitan inventar kao i sirovine i materijale, izrađuju promidžbene materijale i planiraju prodaju, vode poslovne knjige i izrađuju financijske izvještaje te organiziraju proizvodnju.

Jedna od zadaća vježbeničkih tvrtki je i provedba sajma na kojima učenici mogu predstaviti svoje tvrtke i poslovati s ostalim tvrtkama iz zemlje ili/i inozemstva. Obzirom na okolnosti pandemije, smotre nije moguće provesti u stvarnosti, stoga su organizatori odlučili pokrenuti projekt „Virtualna smotra/sajam vježbeničkih tvrtki“.

Više informacija možete pronaći na mrežnoj i Facebook stranici Sajma.