prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Više od 160 hrvatskih naslova na Frankfurtskom sajmu knjiga

Zajednica nakladnika i knjižara (ZNK) HGK predstavit će na Frankfurtskom sajmu knjiga od 19. do 23. listopada 24 nakladnika s preko 160 naslova.

Hrvatski izdavači i autori ponovno će se predstaviti na sajmu u Frankfurtu nakon dvije godine stanke, a na nacionalnom štandu Zajednica će, kako najavljuju, predstaviti najvažnija izdanja hrvatskih nakladnika u proteklim godinama.

Predstavit će tako izbor hrvatskih autora romana, poezije, eseja, publicistike te ilustratora, a iz ZNK ističu da je sajam važan i za poslovne sastanke agenata i nakladnika koji prodaju i kupuju prava na svjetskom tržištu.

Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina napomenuo je kako Frankfurtski sajam nije samo prodajni, nego i da je lokacija za razmjenu kulturnih i poslovnih ideja.

Tamo se, na jednom mjestu, nalaze najkreativniji ljudi iz cijelog svijeta, od pisaca, dizajnera, fotografa, ilustratora, do tiskara ili programera koji stvaraju multimedijalni sadržaj, rekao je Kozina dodavši kako i Zajednica ima konkurentan sadržaj, jer male zemlje su i skandinavske, pa su se ipak pozicionirale globalno kao hit književna destinacija.

Naglasio je kako je poseban naglasak na predstavljanju više od 60 audioknjiga, a organizirana su i predstavljanja dječjih knjiga i slikovnica.

U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara HGK na sajmu sudjeluju Školska knjiga, Kašmir promet, VF Libris, Srednja Europa, Profil, Znanje, Slatkopedija, Vuković&Runjić, Kršćanska sadašnjost, Harfa, Matica hrvatska, Mozaik knjiga, Meandar media, Naklada Ljevak, Naša djeca, Fokus komunikacije, Fraktura, Book&Zvook, CORTO LITERARY, VBZ, KEK, OceanMore, Hena com i Sandorf.