prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

@visejezicnostussbjj – dvogodišnji projekt u zaprešićkoj srednjoj školi

Drugu godinu za redom u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću aktivno djeluje  izvannastavna aktivnost pod nazivom Sekcija za poticanje višejezičnosti kojoj je cilj promicanje učenja stranih jezika (u skladu s preporukama EU komisije), upoznavanje različitih zemalja i kultura, razvijanje vještina 21. stoljeća kroz projektno učenje, uporabu digitalnih kompetencija, međupredmetnih kompetencija i tzv. mekih vještina.

Projekt @visejezicnostussbjj ujedinio je rad Sekcije i fakultativnih nastava iz engleskog, njemačkog i talijanskog jezika, a u projekt su uključeni učenici svih usmjerenja od 1. do 4. razreda; oni koji nastavljaju učenje stranog jezika, ali i oni koji jezik tek počinju učiti u srednjoj školi. Kroz projekt se potiče i povezivanje s drugim predmetima, čime se dodatno potiče razvoj transverzalnih vještina. Profesorice uključene u ovaj projekt su Ankica Šarić, Helga Kraljik, Sanja Jelaković Kühner i Željka Brezni.

U ovom tekstu su predstavljene aktivnosti po izboru učenika.

Gradovi zemalja čije jezike učimo, projekt u kojemu su učenici nakon istraživanja izradili digitalne postere odabranih gradova s QR kodom audio zapisa učeničkih predstavljanja. Na slici su učenici koji na postavljenoj izložbi uče od svojih kolega.

Logo projektaDan sigurnijeg interneta obilježen je osvještavanjem o važnosti prepoznavanja lažnih vijesti te o netiquetteu – pravilima ponašanja u virtualnom okruženju.

U ova izazovna vremena, učenici HTT-a osmislili su virtualno vođenje kroz Nove dvore.

U aplikaciju TaleBlazer unesite kod i uživajte u šetnji na engleskom (gsijwkz), njemačkom (gouwouv) ili talijanskom jeziku (ghieihg).

Nizom višejezičnih aktivnosti obilježen je i Dan ružičastih majica te je mjesec ožujak posvećen velikim ženama povijesti i sadašnjosti.

Cijeli niz višejezičnih, interdisciplinarnih, malo drugačijih, učeničkih projekata pogledajte na bit.ly/visejezicnostussbjj i zapratite @visejezicnostussbjj na instagramu.