prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

World Robot Olympiad 2023. Panama

Na prestižnom svjetskom robotičkom natjecanju World Robot Olympiad 2023. koje se održalo u Panami od 7. do 9. studenom Osnovna škola Josipovac imala je svoje predstavnike i ostvarila zapažen rezultat.

Učenici Filip Udovčić, Linda Stojković, Josip Loinjak i Roko Bugarin u pratnji mentora Željka Udovčića i ravnateljice Vlatke Mihaljević boravili su u Panami dvanaest dana. Natjecali su se u kategoriji Robomission, dobna skupina Elementary, te osvojili srebrno priznanje.

Na samom natjecanju uz ekipu škole sudjelovale su još tri ekipe iz Hrvatske i to po jedna iz Zagreba, Samobora i Čakovca. Kako bi došli u Panamu učenici su u lipnju ove godine na nacionalnom natjecanju u Samoboru osvojili prvo mjesto. Prije toga su sudjelovali na više prestižnih natjecanja (First Lego League, CUAV, UAV & Robotics Show 2023., Croatian Makers Liga, Hrvatska Logo Liga) među kojima je i prošlogodišnja Olimpyada u Dortmundu.

Zahvaljuju Ministrastvu znanosti i obrazovanja te Gradu Osijeku koji su ih financijski podržali kako bi uspjeli otići u daleku Panamu, a učenicima iskrene čestitke.