prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zadarske osnovne škole uvode ograničeno korištenje mobitela tijekom nastave

Korištenje mobitela tijekom nastave ubuduće će biti dopušteno isključivo u obrazovne svrhe te uz izričit pristanak profesora.

Korištenje mobitela za vrijeme nastave u zadarskoj Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje od veljače će postati prošlost.

“Uvidjeli smo da djeca neovlašteno koriste mobitele, neovlašteno snimaju profesore, snimaju sebe i dolazi do velikih problema. Pa smo definirali da pri ulasku u školsku zgradu mobiteli se gase, spremaju u torbu, osim učenika koji imaju poteškoće. I naravno, u svrhu obrazovnih tokova, rješavanja kvizova”, rekao je ravnatelj OŠ Š. K. Benje u Zadru Dražen Adžić.

Zbog sadržaja koje učenici neovlašteno snimaju te plasiraju na društvene mreže, objašnjava ravnatelj, može reagirati i policija pa je ovo i mjera opreza. U katoličkoj osnovnoj školi Ivo Mašina, korištenje mobitela za vrijeme nastave zabranjeno je već pet godina.

“Kod nas je uređeno pravilo o nekorištenju mobitela u nastavnom procesu. Djeca u našoj školi, ako i imaju mobitel sa sobom u torbi, on je ugašen i on se ne vadi iz torbe od početka nastavnog dana do samog kraja, ni na malim odmorima, ni na velikom odmoru”, kaže profesorica hrvatskoga jezika u OŠ Ivo Mašina u Zadru Ana Bišćan.

Učenici pozdravljaju odluku

“Mislim da je to korisna stvar zato što su mobiteli jedna distrakcija učenicima tijekom nastave, zato mislim da bi tijekom nastave trebali biti isključeni osim ako učitelj ne kaže da je potrebno za rad”, kaže Luka Krpina, učenik 8. r. OŠ Š. K. Benje.

Cvita Deša, učenica 5. r. zadarske OŠ Ivo Mašina rekla je da je to dobro jer se više druže skupa i razgovaraju međusobno.

Oni koji budu kršili pravila i koristili mobitele bez dopuštenja, sankcionirat će se pedagoškim mjerama.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Hrvatske radio-televizije.