prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zatvorena 59. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

59. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece održana je od 30. rujna do 3. listopada online i u Varaždinu. Nagrade na Reviji dodijelio je stručni ocjenjivački sud, a o nagradama je odlučivao i ocjenjivački sud djece iz II. osnovne škole Varaždin.

Dodjela nagrada i svečano zatvaranje 59. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece održano je u nedjelju, 3. listopada 2021. u varaždinskom Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4.

Za program 59. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prijavilo se 167 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. U konkurenciju je odabrano 78 radova, a filmove su birale montažerka i redateljica Marina Andree Škop, redateljica Dalija Dozet te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Posebno ih je oduševila svježina i zrelost kojom ovi vrlo mladi autori pristupaju odabranim temama.

Tako su gledateljima i ove godine predstavljeni filmovi raznih tema, od otkrivanja tajni nastavnika, aktualnih tema kao što je potres, te društveno važnih tema poput inkluzije i dječjih prava pa sve do kadrova koji su sve nasmijali do suza. Članovi stručnog žirija redatelj Aldo Tardozzi, animatorica Petra Zlonoga i novinarka i savjetnica u uredu pravobraniteljice za djecu Maja Flego nisu imali lak zadatak, a najviše ih veseli, kako kaže članica žirija Maja Flego, vidjeti kako djeca danas “vide svoj život”. Uz njih je o nagradama odlučivao i ocjenjivački sud djece iz II. osnovne škole u Varaždinu.

Popis nagrađenih filmova moguće je pronaći na ovoj poveznici, a pogledati ih se može ovdje. Filmovi će biti dostupni za gledanje do 10. listopada 2021. godine.