prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Završen projekt “Klikni s kazalištem”

Uspješno je završio online projekt ‘Klikni s kazalištem’ Teatra Tirena u sklopu kojeg su održane besplatne radionice, tribine, formirane četiri podcast redakcije te napravljena jedna online izvedba.

“Klikni s kazalištem” započeo je 9.srpnja 2021.godine, a namijenjen je mladima od 16 do 25 godina kojima je onemogućen ili otežan pristup kulturnim događanjima. Partneri u projektu bili su Kulturni centar Osijek, Pučko otvoreno učilište Pazin i Kinoklub Karlovac.

Na samom početku projekta održane su tri online tribine na kojima su prikazane tri predstave za tinejdžere Teatra Tirena: “Drugačiji”, “U mojoj glavi” i “#generacija”. Nakon odgledanih predstava s mladima se razgovaralo o aktualnosti kazališta kao medija, angažiranom kazalištu i mogućnostima uprizorenja aktualnih problema mladih.

U sklopu projekta održano je sedam četverotjednih online radionica – Gluma, Scenski pokret, Dramsko pisanje, Kostimografija, Scenografija, Snimanje i Montaža. Radionica podcasta trajala je deset tjedana. Po završetku formirane su redakcije u četiri grada: Zagrebu, Pazinu, Osijeku i Karlovcu. Tijekom četiri mjeseca svaka je redakcija snimila četiri podcast emisije “Klikni s kulturom”. U 16 podcast emisija napravljen je 21 intervju, a emisije imaju 1580 klikova na Mixcloud i Youtube kanalima na kojima ih, kao i na Tireninoj mrežnoj stranici i dalje možete poslušati!

Nakon tromjesečne radionice online izvedbe u kojoj se izvođači nikad nisu okupili u istom prostoru održana je autorska izvedba mladih polaznika “Odotrovanje” na Zoom platformi.

U projektu “Klikni s kazalištem” pod stručnim vodstvom devet voditelja održano je ukupno 106 sati radionica na kojima je sudjelovalo 110 polaznika iz 17 različitih gradova koji su se na radionice priključivali s različitih mjesta: iz studentskih domova, soba, kuhinja,  autobusa, vlakova, parkova, pa čak i prekooceanskih brodova.

Cilj projekta bio je da se mladi u online interakcijama s profesionalcima iz različitih umjetničkih grana pobliže upoznaju s kulturom, te steknu vještine s kojima bi je i sami mogli ostvarivati u svojim sredinama. Projekt je poticao razvoj njihovih osobnih kreativnih potencijala, samopouzdanja i kritičkog mišljenja te im omogućio da aktivno sudjeluju u osmišljavanju digitalnih kulturnih sadržaja i njihovoj provedbi. Kroz niz kazališnih, filmskih i radiofonijskih radionica te drugih vođenih aktivnosti, polaznici su naučili kako samostalno proizvesti živu online izvedbu, video uratke te podcaste.