prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Završetak Erasmus+ projekta “Kreativno poučavanje zelenih vještina”

U školskoj godini 2022./2023. Osnovna škola Šestine je provodila Erasmus+ projekt pod nazivom „Kreativno poučavanje zelenih vještina“.

Škola se nalazi na obroncima Medvednice, u prekrasnom zelenom okruženju. Prilikom odabira teme projekta, sama po sebi se je nametnula činjenica da je prostor oko škole nedovoljno iskorišten u svrhu poučavanja na otvorenom. Stoga je cilj projekta bio učenje na otvorenome i implementacija u školski kurikulum.

U projekt se je uključilo osam učitelja razredne i predmetne nastave. Putem mobilnosti koju omogućuje Erasmus + članovi projektnog tima bili su na edukacijama u Španjolskoj, Turskoj, Italiji i na Cipru.

Aktivnosti su se provodile tijekom cijele školske godine. Napravljena je poučna staza s ljekovitim i mirisnim biljem označena QR kodovima, zasađen je povrtnjak, postavljeni su hoteli za kukce, održane likovne radionice korištenjem otpadnih i prirodnih materijala, istražen je utjecaj klimatskih promjena na neposredno okruženje škole, održani su redovni nastavni sati na otvorenom, te kroz rasprave i izlaganja poticano je razvijanje kritičkog mišljenja kod učenika.

Poučavanjem zelenih vještina nastojali smo produbiti razumijevanje svih pitanja vezanih za okoliš, kritičko promišljanje  te načine djelovanja usmjerene na održivost. Formiranjem poučne staze, kao zajedničkog rada, ostvarili su trajni trag koji će pomoći u odgoju i educiranju budućih generacija škole.