prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Završetak prvog Erasmus+ projekta Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar u utorak, 1. prosinca 2020. godine, privela je kraju svoj prvi Erasmus+ projekt.

Projekt pod nazivom “Izazovi komercijalista iz Hrvatske na praksi u Italiji” odobren je na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) u sklopu Ključne aktivnosti 1, u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a provedba mu je započela prije godinu dana, početkom prosinca 2019. godine.

Vođena ambicijom za internacionalizacijom kurikuluma i obrazovanja učenika, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar, odlučila je projektom ponajboljim učenicima omogućiti trotjednu stručnu praksu u inozemstvu. Projektni tim Škole odlučio se za Milano, lombardijsku prijestolnicu i jedan od po ekonomskoj aktivnosti, najvibrantnijih europskih metropola. Cilj je bio učenicima omogućiti priliku za jedinstveno iskustvo obavljanja stručne prakse u međunarodnoj sredini i suočavanje s profesionalnim izazovima u uvjetima koji su u pravilu progresivniji od onih koje im nudi njihova lokalna sredina.

Nakon procjene motivacije kandidata, njihovih ocjena iz strukovnih predmeta i poznavanja engleskog jezika, za sudjelovanje u Erasmus+ mobilnosti odabrano je ukupno 15 učenika. Škola je u suradnji milanskom partnerskom organizacijom “Evolvo” učenicima organizirala trotjedni boravak u Milanu i stručnu praksu u nekoliko milanskih kompanija. Učenici su tijekom trajanja mobilnosti, u siječnju 2020. godine, i više nego uspješno svladali sve izazove profesionalnog odnosa prema stručnoj praksi i zaslužili Europass certifikate kao potvrdu svih ostvarenih ishoda.učenici na praksi u Milanu

Tri nezaboravna tjedna u drugom najvećem talijanskom gradu bila su i prilika za istraživanje njegovih brojnih znamenitosti. Učenici su se u Hrvatsku vratili bogatiji za golemo inozemno iskustvo, otvoreniji za profesionalni razvoj i sigurniji u svoje profesionalne kompetencije.

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar ustanova je koja već 60 godina obrazuje mladež za rad na području trgovine, ekonomije i poslovne administracije. U skladu s razvojnim planom Škole, u planu su i brojne druge aktivnosti usmjerene prema razvoju vještina učenika i unapređenju njihove zapošljivosti.