prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Završna konferencija projekta “Green Seeds”

U subotu, 2. srpnja 2022. godine, u Centru za kulturu Vela Luka održana je završna konferencija projekta “Green Seeds” u organizaciji Srednje škole Vela Luka. Učenici i nastavnici, sudionici projekta predstavili su trogodišnji rad na Erasmus+ projektu na kojem su radili od 9. mjeseca 2019., a koji završava 31. kolovoza 2022. godine. Glavna tema koja se provlačila u projektu je očuvanje okoliša i održivi razvoj.

Naziv projekta je “Green Seeds” (Zeleno sjeme), a cilj mu je bio povezati škole u brdsko-planinskim područjima i na malim otocima, te skrenuti pozornost javnosti i relevantnih institucija na probleme s kojima se suočavaju škole na ovim područjima. Između ostalog slaba povezanost s edukacijskim centrima, depopulacija, sve manji broj učenika, gubitak nastavničkih radnih mjesta i sl.

Zahvaljujući projektu Erasmus+ KA2 “Green Seeds”, 20 razreda iz manjih seoskih i otočnih škola razvilo je 20 “Seed Quetova”, didaktičkih scenarija u  sredinama na planinama i na malim otocima. Cilj projekta je bio da učenici nakon stvaranja Seed Questova kolegama u gradskim školama, prezentiraju putem eTwinning platforme videozapise pomoću kojih bi opisali što su otkrili o okolišu. Isto tako, nastavnici u urbanim sredinama dobiti će uvid o problemima okoliša i kulturne baštine, kao i gotove nastavne planove koji će moći koristiti u vlastitim razredima (Seed Quests). Nadamo se da će to biti temelj buduće suradnje ruralnih i urbanih škola na novim Erasmus+ projektima i stvarnim mobilnostima kako bi se osobno otkrilo ono što je virtualno predstavljeno.

Kako su radili, koliko, na koji način, prema kojim metodama, koje digitalne alate su koristili, kako su se snalazili za vrijeme lockdowna, na kojim izletima su bili te još puno informacija podijelili su učenici: Filip, Val, Antun, Mira i Aurora te nastavnice: Jakica, Sanda, Franka, Marija i ravnateljica Ofelija. 

Nastavnik Damir sve prisutne uveselio je glazbom, a program je vodila nastavnica Ivana. Za sve prisutne pripremljeni su bili poklon paketi s logotipom projekta te mala zakuska. Škola zahvaljuje se svim učenicima i nastavnicima koji su aktivno radili tri godine na ovom projektu, koji je ovom konferencijom završio. Po završetku konferencije svim učenicima i nastavnicima dodijeljene su diplome za sudjelovanje na projektu. Također, zahvaljujuju se svim gostima na podršci te svima onima koji su na bilo koji način pripomogli da se ova večer održi.