prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda” 2015.

U utorak, 10.veljače, u OŠ Trnovec u Varaždinskoj županiji, održano je Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za učenike osnovnih škola. U ovom, 4. po redu županijskom natjecanju sudjelovale su 23 škole tj. 72 učenika. 

U kvizu znanja pobjedu ja odnijela ekipa OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca u sastavu Magdalena Mudri, Lara Petak, Rebeka Škoda, mentorice mentorice Draženke Stančić, a drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ Petrijanec, u sastavu Patricija Kranjčić, Sonja Pongračić i Veronika Koprek mentorice Irine Kovačić. Te dvije ekipe ujedno su se plasirale na Državno natjecanje, koje će se održati u travnju.

U kategoriji izrade i prezentacije plakata na Državno natjecanje plasirale su se i Karla Roginek iz OŠ Bisag mentorice Dine Zebec i Lara Petak iz  OŠ I. K. S. Ivanec mentorice Draženke Stančić.

Ali da ne bi bilo sve tako jednostavno ove godine su prve dvije ekipe u kvizu znanja imale isti broj bodova pa se pristupilo dodatnim usmenim pitanjima. No kako su učenice stvarno bile „tvrd orah“ ni to nije pomoglo. Pristupilo se opet pismenom, koji se sastojao od pet pitanja, da bismo napokon dobili županijske prvakinje. Tako su ove godine učenice iz Ivanca posebno zasjajile i u kvizu znanja i u izradi plakata. Nakon pisanja testa učenicima je projiciran film u knjižnici.

Po objavi rezultata učenici i mentori dobili su diplome i zahvalnice. Najbolji su nagrađeni knjigama, svi ostali učenici straničnicima, a mentori prigodnim poklonima.

Ovaj kviz je najbolji pokazatelj da je knjiga i te kako aktualna i sve prisutna. Svake se godine povećava broj škola koje sudjeluju, a najbolje govori podatak da se u Varaždinskoj županiji projekt pokrenuo i za srednje škole. Sve to ukazuje da se djeca vole družiti s knjigama i  boraviti u knjižnicama jer na koncu „djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle“.

Natjecanje je jedan od projekata Hrvatske mreže školskih knjižničara. Osnovni cilj natjecanje je poticanje čitanja i informacijske pismenosti kod djece i mladih, a naravno i podrška školskim knjižničarima.

Organizatori natjecanja zahvaljuju Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije na podršci i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog županijskog natjecanja.

 

Pobjednicima puno sreće na Državnom natjecanju!