prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”

U Osnovnoj školi Trnovec u petak, 28. veljače održano je Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za učenike osnovnih škola. U ovom trećem po redu županijskom natjecanju u kvizu znanja i izradi plakata sudjelovalo je 20 škola odnosno 64 učenika.

U kvizu znanja pobjedu ja odnijela ekipa OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, u sastavu Paula Hrastić, Elena Obrstar, Nera Žimbrek – mentorice Tatjane Slunjski, a drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, u sastavu Rebeka Škoda, Magdalena Mudri i Karlo Bregović mentorice Draženke Stančić. Treća je bila OŠ Beletinec, čija je mentorica također Tatjana Slunjski. Prve dvije ekipe plasirale su se na Državno natjecanje koje će se održati u travnju.

 

U kategoriji izrade i prezentacije plakata prvo mjesto te plasman na Državno natjecanje osvojila je učenica Anamarija Vitez iz OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, mentorice Dijane Piskač, druga je bila Anja Mikulčić, OŠ Ljubeščica, mentorice Ivane Nogić, a treće mjesto zauzeo je Tvrtko Ćosić iz OŠ Beletinec, mentorice Tatjane Slunjski.

 

Ekipa iz Svetog Ilije ove se godine prvi puta odlučila sudjelovati na natjecanju i odmah su pokupili sve nagrade. Nakon pisanja testa učenicima je projektiran film, a u dvorani su upriličene štafetne igre. Po objavi rezultata učenici i mentori dobili su diplome i zahvalnice. Najbolji su nagrađeni knjigama, svi ostali učenici straničnicima, a mentori prigodnim poklonima.

 

Svake se godine povećava broj škola koje sudjeluju, a najbolje govori podatak da se u Varaždinskoj županiji projekt pokrenuo i za srednje škole i to na zahtjev učenika, koji su imali iskustva na natjecanjima u osnovnoj školi. To znači da se djeca vole družiti s knjigama i boraviti u knjižnicama.

 

Natjecanje je jedan od projekata Hrvatske mreže školskih knjižničara sa sjedištem u Varaždinu, a osnovni cilj je poticanje čitanja kod djece i mladih i informacijske pismenosti kod djece i mladih, a naravno i podrška školskim knjižničarima.

 

Hvala Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije financijskoj potpori te podršci samog projekta i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog županijskog natjecanja, a pobjednicima puno sreće i na Državnom natjecanju!