prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

10 godina programa Ruksak (pun) kulture

Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi jedinstven je umjetničko-edukativni program koji se u hrvatskim odgojno-obrazovnim institucijama provodi već cijelo desetljeće.

Od pokretanja 2013. godine do danas u programu je sudjelovalo gotovo 51.000 djece i mladih iz više od 280 gradova i općina koji pripadaju tzv. potpomognutim područjima, s niskim indeksom razvijenosti.

U razdoblju od 2013. do 2022. godine, uz provedbu redovitog Ruksaka (punog) kulture pokrenuto je šest komplementarnih programa:
1. Otočki ruksak (pun) kulture
2. Cjelogodišnji Ruksak (pun) kulture
3. Ruksak (pun) kulture za mlade
4. Ruksak (pun) kulture za hrvatsku djecu i mlade koji žive izvan granica Republike Hrvatske
5. Ruksak (pun) kulture za djecu tražitelje azila
6. Ruksak (pun) kulture za djecu i mlade u područjima pogođenima potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Broj sudionika svakom se godinom kontinuirano povećava, pa je tako Ruksak (pun) kulture prošle godine posjetio više od 130 hrvatskih odgojno-obrazovnih institucija u kojima je realizirano više od 300 gostovanja s programima iz područja plesne, glazbene i kazališne umjetnosti, vizualne umjetnosti, s programima iz područja književnosti, filmske umjetnosti, iz područja kulturne baštine i drugim interdisciplinarnim programima u kojima je sudjelovalo više od 11.200 djece i mladih.

Više informacija možete potražiti ovdje.