prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

10. MOP Festival multimedije

Deseti MOP Festival multimedije održava se od 21. do 23. listopada 2021. u Varaždinu, a program će publici ponuditi predavanja, radionice, koncerte, izložbe te jedan glazbeno-filmski spektakl.

Pretprogram počinje 18. listopada otvorenjem izložbe „Iz Ptica“ Kaje Kajfež u P4 – Centru za mlade. Ovom se izložbom Kaja Kajfež po prvi put predstavlja varaždinskoj publici zbirkom osobno joj najdražih ilustracija nastalih u periodu 19. – 21. pod pseudonimom „Iz Ptica“ koji koristi od 2017. godine.

Službeno otvaranje festivala bit će u četvrtak, 21. listopada u P4 – Centru za mlade. Prije otvaranja održat će se radionica Uvod u generativni dizajn — Mihael Miklošić na kojoj će polaznici imati priliku naučiti što je to generativni dizajn te osnovno korištenje alata za vizualno programiranje. Treći dio rezerviran je za izradu autorskih grafika polaznika u alatu NodeBox 3 uz mentorstvo voditelja radionice. Rezultat će biti kratka animacija. Nakon otvaranja festivala posjetitelji će imati priliku pogledati izložbu „Generativna grafika“ Mihaela Miklošića.

Drugi dan festivala rezerviran za dronove, gaming na Sjeveru i „Kulturu u fokusu“. Kultura u fokusu, predstavlja razdoblje mučne 2020. godine, obilježeno pandemijom koronavirusa i snažnih potresa koji su uzdrmali sjeverni dio Hrvatske, a pandemijske mjere i prilike još traju i u 2021. godini.

Dana 23. listopada slijedi jedinstveni glazbeno filmski – spektakl Kinofonija, predavanja, radionice, UX Meetup te zatvaranje festivala.

Zatvaranje festivala bit će u Kinu Gaj uz predavanje o 10 godina MOP Festivala multimedije, nakon čega će uslijediti jedinstveni audiovizualni, odnosno glazbeno-filmski spektakl pod nazivom Kinofonija. Riječ je o projektu Hrvatskog filmskog saveza i kina Tuškanac u suradnji s Goethe Institutom, a u okviru kojeg će se održati projekcija glasovitog nijemog filma Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927), uz glazbenu pratnju nagrađivanog i popularnog hrvatskog kvarteta Chui, koji će za ovu posebnu priliku uživo izvesti originalno skladanu prateću glazbu.

Raspored događanja